Velg klasse Forside
mtotfls
30310102030405
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Velkommen til helsesykepleier ved Stavanger kristne grunnskole

Trenger du noen å snakke med? Om helse, trivsel, gode følelser eller vonde følelser, vaner, valg, bekymringer, ensomhet og vennskap. Eller akkurat det du er opptatt av.....Da er du velkommen til å stikke innom.

Trefftid:

Onsdager hele dagen og fredag i oddetallsuker.

Jeg holder til i nybygget/ungdomsskolebygget i 1. etasje. Ved mat og helse rommet.

(OBS! Ikke sensitive opplysninger per mail).

Vi har taushetsplikt og bringer ingen opplysninger videre uten at det er i samråd med barnets foresatte.

Skolehelsetjenesten jobber for å fremme en best mulig helsemessig utvikling hos elevene.
Vi tilbyr helseundersøkelser, samtaler og vaksiner i tråd med barnevaksinasjonsprogrammet. Vi har undervisning og veiledning i grupper og klasser.  Vanlige tema er:

•Trivsel, klassemiljø, mobbing.

•Når eleven ikke vil/gruer seg for å gå på skolen.

•Pubertet og vekstutvikling.

•Spørsmål vedrørende psykisk helse.

•Spørsmål ang. syn og hørsel.

•Søvn.

•Sengevæting og/eller andre plager.

Barnet i familien:

Barn vil ofte påvirkes av hvordan en har det i familien. Noen ganger kan familier komme i en vanskelig livssituasjon, (f.eks. samlivsbrudd, fysisk og psykisk sykdom, rus, tap av nære pårørende/venner).

Skolehelsetjenesten oppfordrer foreldrene til å informere om dette til skolen og/eller helsesykepleier, slik at barnet kan møtes på en god måte i en vanskelig livssituasjon.

Samarbeid:

Skolehelsetjenesten samarbeider med lærere, fysioterapeut, ergoterapeut, psykolog,  PPT, lege, barnevern og andre aktuelle instanser.

En utvidet del av helsestasjon- og skolehelsetjenesten er helsestasjonens familiesenter. Les om familiesenteret her
Vi har taushetsplikt. Det tas kontakt med foreldrene for å få samtykke dersom vi trenger det i forbindelse med utveksling eller videreformidling av informasjon om barnet.

Fast program for skolehelsetjenesten:

Alle klassetrinn: individuell oppfølging etter behov.

1.klasse: Presentasjon av skolehelsetjenesten på foreldremøte. Skolestartundersøkelsen. Undervisning i og styrke barn til å si ifra om vold og seksuelle overgrep.

2. klasse: Tilbud om vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio.

3. klasse: Tilbud om høyde- og vektmåling av alle. Helseopplysning i klassen, tema: Gode og vonde hemmeligheter. Styrke barn til å si ifra om vold og seksuelle overgrep.

6. klasse: Helseopplysning i jente- og guttegrupper: «Pubertet». Sentrale tema: endringer i kropp, følelser og relasjoner, forelskelse, menstruasjon og hygiene. Tilbud om vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder (MMR).

7.klasse: Tilbud om vaksine mot HPV (humant papillom virus) til både gutter og jenter.

8. klasse: Klasseundervisning i helse og trivsel. Individuelle samtaler om helse og trivsel og måling av høyde og vekt.

9. klasse: Klasseundervisning i seksuell helse

10. Tilbud om vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio.

Noen skoler har gruppetilbud for eksempel til barn med to adresser, jentegrupper og lignende.

Journalføring:

Det opprettes journal på alle barn som får tilbud om konsultasjoner og helseundersøkelser ved helsestasjonen. Når barnet begynner på skolen sendes journalen til skolehelsetjenesten.

Journalen skal bidra til at barnet får faglig forsvarlig oppfølging fra nyfødtalder til og med 10. klassetrinn. Journalen består av en papirjournal og en elektronisk journal. Den inneholder blant annet helseopplysninger og

vaksinasjonsstatus, nedtegnelser fra helseundersøkelser og samtaler, og kopier av brev og epikriser (jf. Forskrift om pasientjournal).

Gi oss beskjed dersom dere flytter. Vi sender da journalen til den nye skolehelsetjenesten, slik at de kan følge opp barnet videre.

Innsynsrett:

Foreldre/foresatte har som hovedregel rett til innsyn i samtlige opplysninger som omhandler barnet. Når barnet er mellom 12 og 16 år skal opplysninger ikke gis til foreldrene eller andre med foreldreansvaret når barnet av grunner

som bør respekteres, ikke ønsker dette. Informasjon som er nødvendig for å oppfylle foreldreansvaret, skal likevel gis foreldre eller andre med foreldreansvaret når barnet er under 18 år (jf. Pasient og brukerrettighetsloven § 3-4.).

Informasjon er hentet fra Stavanger kommune sine hjemmesider