Velg klasse Skolehelsetjenesten
mtotfls
01020304050607
Stavanger kommune starter opp med vaksinering av 12 til 15-åringene i uke 38
Det er i overkant 7000 ungdommer i alderen 12-15 år i Stavanger. Denne aldersgruppen skal kun ha èn dose fordi unge har god beskyttelse etter kun en dose koronavaksine. De får tilbud om Comirnaty fra BioNTech/Pfizer fordi denne vaksinen er godkjent ned til 12 år. Det er derfor kun de som har fylt 12 år som kan få vaksinen. Det holder ikke å være født i 2009.

Forskning viser at kunnskap om vold og overgrep øker barn og unges ferdigheter i å beskytte seg selv, samt bidrar til at flere barn og unge forteller om vold- og overgrepssituasjoner.

Med bakgrunn i dette vil førsteklassingene og tredjeklasse få klasseromsundervisning i disse temaene i løpet av skoleåret.

Fordi vaksinedekningen er økende og de med høyest risiko for å få alvorlig forløp er beskyttet, er det innført noen lettelser i karanteneordningen.
Smittekarantene kan i mange tilfeller erstattes av testing.

I dag hadde 3. og 4. klasse en nydelig tur til Ullandhaug økologiske gård.
Elevene fikk møte alle dyrene, lære om spiselige blomster og planter og spise medbrakt lunsj i flotte omgivelser. Ullgrisene og kalkunene var spesielt populære 😊

Den første uka med valgfag i fysisk aktivitet og helse, var kameratredning og padleteknikk på timeplanen.

Kjekt å både komme seg ut av klasserommet og ut av komfortsonen sin av og til :)

Nå kan du trygt og enkelt avtale timer på helsestasjonen og med skolehelsetjenesten via Helsenorge.

Her kan du se dine barns timeavtaler, hvilket barn som har timen, få oversikt over vaksiner og sende meldinger hvis du lurer på noe.

En veldig kjekk dag på kano-og badetur for 1. og 2.klasse i nydelig vær!

En god start på et nytt skoleår!

Utenfor 4.klasse sitt klasserom, er det måker på taket! Måkene sitter og ruger på tre egg, og elevene følger med hver dag for å se om eggene klekkes:)

2. dose HPV vaksine blir gitt 1. juni etter gymtimen.

Ta kontakt dersom du lurer på noe om vaksinen.

Nettstedet Foreldrehverdag gir foreldrestøtte gjennom en samling av artikler og videoer som omhandler viktige temaer som selvstendighet, vanskelige følelser, ros og anerkjennelse, seksualitet, grenser osv. Innholdet er utarbeidet sammen med fagfolk. Ta en titt da vel!

De fleste elevene i Stavanger finner seg godt til rette og trives med å være elev i stavangerskolen. Likevel er det elever som av ulike og ofte sammensatte årsaker ikke finner seg til rette på skolen og derfor tilbringer mindre tid på skolen enn forventet.Når elever ikke møter på skolen, kan både skolen og foresatte oppleve å komme til kort. Stavanger kommune ser et behov for å etablere noen felles, praktiske og konkrete retningslinjer for forebygging og tiltak for elever med alvorlig skolefravær. Formålet med denne veilederen er å hjelpe skolene både med å forebygge slik at alvorlig skolefravær ikke oppstår og å handle riktig i skolefraværssaker.Målgruppen er lærere og andre ansatte ved skolen, som miljøveiledere, assistenter, rådgivere, sosiallærere, helsesykepleiere og skoleledere. Veilederen kan også brukes av skolens samarbeidspartnere i elevsaker med alvorlig skolefravær.

Vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt